Verloskundigenpraktijk Montferland Wehl Volg ons op Twitter
Home : Preconceptiespreekuur
 

Als jullie graag een baby willen en het toch langer duurt dan verwacht, vraag je je soms af waar het aan kan liggen. Als je graag tips wilt over gezond zwanger worden kun je bij ons ook terecht op het kinderwensspreekuur.
Tijdens het kinderwens spreekuur stellen wij o.a. Vragen over de medische voorgeschiedenis van jou en je partner, bijzonderheden in de famile en leef- en voedingsgewoonten. Ook vragen over vruchtbaarheid of de kans op een aangeboren afwijking kunnen worden beantwoord. Het doel van het kinderwensspreekuur is gezond aan je zwangerschap te beginnen.

De afspraak
Om een afspraak te maken voor het kinderwens spreekuur kun je tijdens het telefonisch spreekuur bellen. We zullen jezelf en je partner vragen om op de site www.zwangerwijzer.nl de vragenlijst in te vullen. Voor een goede voorbereiding ontvangen wij graag een uitdraai of een mail met de door jullie ingevulde vragenlijst.

Vergoeding
Door sommige zorgverzekeraars wordt het kinderwens-consult volledig of gedeeltelijk vergoed, maar helaas niet door alle verzekeraars. Het advies is dan ook dit bij je zorgverzekeraar na te vragen. De kosten die een verloskundige voor een afspraak op het kinderwens spreekuur in rekening brengt zijn € 92,36. Het consult bestaat uit voorbereiding, uitvragen van alle gegevens, risicoselectie met beleid, eventuele verwijzingen en administratieve werkzaamheden.