0314 - 74 10 00

Tarieven

Verloskundige zorg

Verloskundige zorg wordt volledig vergoedt vanuit de basisverzekering. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Dit wil zeggen dat de nota’s door ons rechtstreeks bij je zorgverzekeraar ingediend worden.

Wij zijn genoodzaakt €30 in rekening te brengen voor afspraken die korter dan 24 uur van te voren afgezegd worden of voor afspraken die niet worden nagekomen.

Tijdens de zwangerschap vinden er verschillende bloedonderzoeken plaats. Dit gaat af van het eigen risico van de zorgverzekering. Het kan dus voorkomen dat je hiervoor moet betalen. Hoe hoog het eigen risico is, hangt af van de keuzes die jij zelf maakt bij de zorgverzekering.

Echoscopie

Er worden in de zwangerschap een aantal echo’s vergoedt door de zorgverzekeraar; de termijnecho, de 13 wekenecho, de 20 wekenecho en de liggingsecho. Als er een medische indicatie is worden de vitaliteitsecho, groeiecho’s en een echo voor de ligging van de placenta ook vergoedt.

Kinderwensspreekuur

Een afspraak op het kinderwensspreekuur, heet een preconceptioneel consult. Dit wordt vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Je kan in de voorwaarden van je verzekering zien of je dit (deels) vergoedt krijgt. Ben je niet verzekerd voor een preconceptioneel consult, dan zijn de kosten voor een consult korter dan 20 minuten €33,84 en de kosten van een consult van 20 minuten of langer €67,68.

Anticonceptie

Wanneer je jonger bent dan 21 jaar, worden de kosten van anticonceptie, inclusief het plaatsen en/of verwijderen vergoedt door je verzekering. Anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar worden niet vergoedt vanuit de basisverzekering. Als je aanvullend verzekerd bent, ontvang je wel een vergoeding. Let wel op, het kan zijn dat de kosten wel vanuit je eigen risico betaald moeten worden en je alsnog hiervoor een factuur van de zorgverzekering ontvangt. Neem contact op met je verzekering voor meer informatie over een eventuele eigen bedrage, de hoogte van de vergoeding en je eigen risicobijdrage. Ben je niet verzekerd, dan betaal je de anticonceptie zelf.

Plaatsing spiraal en echo:€ 77,85
Mirena spiraal:€ 149,65
Kylena spiraal:€ 149,65
Koper spiraal (T-save):€ 79,95
Plaatsing Implanon€77,85
Implanon staafje:€129,60

Huren bevalbad

Onze praktijk heeft twee bevalbaden voor verhuur. De kosten voor het huren van een bevalbad bedragen €170,- dit is inclusief het hygiëne pakket (hoezen en slangen die na gebruik weggegooid dienen te worden). Voor meer informatie en/of het huren van het bad kan je contact opnemen met onze assistente. Indien je het bad niet gebruikt, kan je het hygiëne pakket terug inleveren (mits ongeopend) en dan krijg je het bedrag hiervan (€ 90,-) weer terug.

Huren GeboorteTens Elle 

De huur van de GeboorteTens Elle bedraagt €55,- . Voor meer informatie en/of het huren van de Tens kunt je contact opnemen met onze assistente. Kijk op de website van geboorteTens voor meer informatie.

Terug naar overzicht